Hår

 

Der kommer mere hårvækst på hele kroppen i puberteten, mest under armene og i skridtet. Det virker beskyttende og leder sved væk. Du kan godt fjerne hårene, men vær opmærksom på, at det kan svie og give små røde knopper dér, hvor hårene har siddet. Farven på håret eller hvor meget du får, bestemmes af din families gener.

 

OM HÅRFJERNELSE

Hvis du ønsker at fjerne noget af håret, kan du gøre det på mange forskellige måder. Du kan klippe det kortere med en saks eller en hårtrimmer. Du kan barbere det væk med et skraber. Lige meget hvad, er det vigtigt, at skraberen er ren og skarp, så du undgår at få bumser og irriteret hud. Barber gerne med hårene. Det er umuligt ikke at irritere huden, når man fjerner hårene på denne måde, så det kan være godt at give huden fed creme eller olie bagefter. Nogen bruger også håndsprit på området bagefter for at forsøge at undgå bumser og knopper. Du kan også fjerne hårene inkl. hårrod med voks eller en epilator. Begge metoder er ikke smertefri. Du kan gøre det selv eller betale dig fra det på en skønhedsklinik. I alle tilfælde er det vigtigt at skylle de løse hår væk for at undgå indgroede hår.

 

“Jeg var egentlige ligeglad med mine hår på benene, men så så jeg alle de andre piger havde barberet sig, og tænkte at drengene ville synes det var mærkeligt at jeg havde hår”

Olivia 15 år

 

“Jeg har brugt rigig meget tid på at finde en måde at fjerne hår på min krop uden at det blev rødt og kløede bagefter”

Cille 16 år