Identitet

I løbet af puberteten, er der mange piger som tager det for givet, at de skal forelske sig i en dreng, eller være tiltrukket af drenge generelt. Men måske mærker du en tiltrækning til både piger og drenge, eller  føler dig kun tiltrukket af andre piger. Det er helt normalt, men det kan være sværere at snakke om, hvis du er usikker på, hvordan din omgangskreds vil reagere.

 

HVORDAN ER MAN EN PIGE

Mange vil i løbet af puberteten tænke over, om de passer rigtigt til deres køn. Måske  tænker du, om det, du kan lide at gøre og være, nu også er rigtigt ”pige-agtigt”. Sandheden er, at der er ligeså mange måder at være en pige eller kvinde på, som der er piger og kvinder. Nogle vil mene, at vi skal holde op med at tænke, at der kun findes to køn, dreng og pige eller mand og kvinde, og at vi så får ligeså mange køn, som vi er mennesker.

 

Der er ikke noget, som er forkert at føle eller gøre, fordi du er pige. Hvis du møder nogen, som siger, at du ikke er feminin eller pige-agtig nok, så er det fordi de ikke ved noget om dig. Du må selv bestemme og undersøge, hvordan du skal forvalte dit liv og bruge din energi på at finde ud af, hvordan du kan lide at være og se ud på.

 

Nogen følelser ændrer sig ikke, og andre følelser ændrer sig flere gange i løbet af puberteten, eller senere i livet. Mange synes, at det er en sikkerhed at vide, sådan er jeg, men det kan være lige så godt at være åben for, at du eller andre vil prøve sig frem, og mærke, hvad der føles godt lige nu.

Hvis du trænger til at tale med nogen om det, findes der en gruppe, der hedder Normstormerne. De kan også komme og holde foredrag på din skole, hvis du synes, at andre trænger til at høre lidt om det. Du kan også finde det, der hedder Genderbook på nettet. Det er på engelsk, men kan give inspiration.