Grænser

 

Drenge er ofte lidt ældre end piger før de går i puberteten. Det betyder, at mange piger kan få lyst til, eller føler sig tiltrukket af lidt ældre fyre eller piger. Alder behøver ikke at betyde noget, men at kende sine grænser kommer tit med alderen. Derfor er det endnu mere vigtigt, at du mærker efter, hvad du har lyst til, hvis du er sammen med en, som er meget ældre end dig selv.

De fleste overgreb og voldtægter sker mellem mennesker, som kender hinanden. Selvom du er begyndt at kysse eller I har aftalt at være sammen, må du godt fortryde.

Nogle gange bliver man usikker på, om man har lyst til at kysse, kæle eller have samleje. Det er vigtigt, at give sig selv lov til at stoppe, hvis du mærker, at det ikke føles rart. Selvom du egentlig havde sagt, at du ville, eller føler at du havde lagt op til, at du havde lyst, skylder du ALDRIG nogen kys eller sex!

 

FORTRYDER DU?

Hvis du ikke fik sagt stop i tide, og kom til at gøre noget du egentligt ikke havde det godt med, er det vigtigt, at du ikke bebrejder dig selv. Du var måske genert, eller fortryder først bagefter. Mange prøver på et eller andet tidspunkt, at have gået over deres egne grænser.

Ingen må tvinge dig, eller presse dig til noget du ikke vil. Alle mennesker har ret til at bestemme over deres egen krop og lyst. Hvis du oplever, eller har oplevet noget, der gør dig meget utilpas eller ked af det, kan det hjælpe at tale med nogen om det.

 

LINKS:

www.voldmodkvinder.dk

www.lokk.dk

www.loftsloret.dk

www.rigshospitalet.dk

 

HUSK – Du bestemmer selv:

  • Over din egen krop
  • Hvornår du vil have sex
  • Hvem du vil have sex med
  • Hvad eller hvordan du vil have sex
  • Respekter dine og andres følelser og grænser